nota de plată…

Sunt momente în viaţă în care plăteşti. Pentru ce ai făcut, pentru cuvintele pe care le-ai rostit, pentru gesturile false cărora le-ai dat mai multă importanţă decât ar fi trebuit, pentru oamenii a căror viaţă ai schimbat-o cu sau fără voia ta. Pentru răul pe care l-ai făcut zâmbind pentru fiecare julitură din genunchii acelora care s-au târât cerşindu-ţi dragostea sau iertarea.

Întotdeauna vine un moment în care plătim cu au fără voia noastră. Acel moment în  care suntem actorii propriilor noastre farse jucate altora. Te întrebi înutil de ce ţi se întâmplă asta. Îţi spui inutil că tu nu ai nici   o vină. Acela e momentul în care devii din protagonist un simplu figurant…care priveşte de undeva din afară…

Nu rămâne decât o durere care îţi aleargă     prin vene. Imposibil de controlat, imposibil de oprit. Ălă e momentul în care într-un flash back plin de lumină îţi revin în minte toate. Un moment în care regretele îţi umplu toată fiinţa…Fiecare minciună are preţul ei…fiecare lacrimă costă…cuvintele sunt supraevaluate iar părerile de rău nu fac doi bani….

Si e atât de târziu să-ţi ceri iertare… mult   prea târziu pentru toate….pentru că sunt lucruri imposibil de schimbat…sunt cuvinte pe care nu le pot spala toate ploile lumii…sau gesturi pe care nu le mai poti sterge niciodata…sunt urme care intotdeauna vor ramane….pentru că sunt imagini care iti vor mutila retina cu caracter permanent…

Eu ştiu pentru ce plătesc şi ştiu că toată consumaţia de până acum mă va sărăci definitiv. Mă întreb însă cine a cerut nota de plată în locul meu şi cui îi revine bacşişul gras pe care l-am lăsat?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: